Метаболитен баланс редуцира висцералната мастна тъкан, която често катализира проблема с високото кръвно, тъй като от нея се произвежда допълнително количество от хормона ангиотензиноген, който често причинява хипертония. - - Контролът над инсулиновата реакция, който е в основата на метаболитната програма, също спомага за регулиране на високото кръвно. Инсулинът катализира едно от последните преобразувания на ангиотензиногена, при което се предизвиква свиване на гладката мускулатура на кръвоносните съдове и повишаване на кръвното. - - Честа причина, участваща в генезиса на високото кръвно е стресът. Редуцирането на ендогенното производство на стресови хормони с програмата и стимулирането на един от техните антагонисти – Серотонина, може да доведе до по-лесна преработка на стреса. - - Извеждането на водна задръжка и поддържането на добър електролитен баланс в тялото, които са ефекти на програмата също биха могли да способстват регулирането на кръвното, тъй като често и те могат да вземат участие в причините за високо кръвно. - - Натрупването на излишни плаки в артериите затруднява кръвния поток и може да върви ръка за ръка с хипертонията. Програмата може да подобри липидния профил, а с това да се минимизира риска от възникване/задълбочаване на сърдечно-съдово заболяване.
Един от основните фокуси на действие на програмата Метаболитен Баланс е поддържането на стабилни нива на кръвна захар и ниска инсулинова реакция. - - Ето как и защо се подобрява въглехидратната обмяна в организма, благодарение на Метаболитен Баланс: - - Всички храни в програмата са с нисък гликемичен товар, тоест предизвикват бавно и плавно покачване на кръвна захар и инсулин. По този начин панкреасът не се натоварва да произвежда прекомерно количество инсулин и се подобрява инсулиновия отговор; - - Програмата включва хранителни „трикове” (правила), подобряващи глюкозния толеранс чрез първоначалното отделяне на антагониста на инсулина – хормона глюкагон. - - Храните са в индивидуално подбрани количества, комбинации и пропорции, в добро съотношение между протеин, въглехидрат и мазнини. Това помага за поддържането на стабилни нива на кръвна захар и инсулин и за обезпечаване на тялото с хранителните вещества, необходими за пълноценното му функциониране. - - На всяко хранене има пълноценен протеин с висока биологична стойност (животински или растителен), което е от изключителна важност за поддържането на ниска инсулинова реакция. - - Осигурявайки качествен протеин, полезни мазнини и фибри, също се подобряват въглехидратната обмяна, защото и трите играят роля в оптимизирането й. - - Включените въглехидрати са индивидуално подбрани и са с дълговерижна структура и съдържание по-богато на амилоза, отколкото на амилопектин. Така те се разпадат по-бавно до проста захар в организма и не предизвикват рязко покачване на глюкоза и инсулин, като в същото време осигуряват енергия за по-дълго време и влияят благоприятно в контрола над глада. - - Чрез изчистването на висцералната мастна тъкан: 1) се нормализира броя на инсулиновите рецептори, повишава се инсулиновата чувствителност и се връща адекватния инсулинов отговор; 2) се намалява производството на други хормони и провъзпалителни медиатори, за които се смята, че имат отношение към нарушената глюкозна обмяна (напр. резистин); - - Подобреното синтезиране на хормони с положителен ефект (напр. мелатонин, FOXA 2, серотонин), подобряват съня и повишават енергията, което често довежда до желание за повишена физическа активност, а мускулното съкращение действа като инсулин и с това панкреаса се сдобива с „помощник”, а инсулина се контролира по-лесно. - - Оптимизираната секреция на хормона мелатонин се отразява благоприятно на съня. Това, от своя страна, може да окаже положително повлияване върху глада, а от там и върху приема на храна. По този начин по естествен път се поддържа оптимално тегло и е по-малко вероятно да се залита към консумация на предимно високовъглехидратни храни, които нарушават въглехидратната обмяна и водят до проблеми като наднормено тегло, Инсулинова резистенстност и Диабет.
Затлъстяването ни лишава от възможността да живеем живот изпълнен със сила и енергия, и да се наслаждаваме на всеки миг от него заедно с нашите близки. Затлъстяването е основен рисков фактор за редица животозастрашаващи или драстично влошаващи качеството на живот заболявания като: - - Сърдечно-съдови заболявания, високо кръвно налягане | Висок холестерол и атеросклероза | Инфаркт или инсулт | Метаболитен синдром | Диабет тип 2 | Рак | Сънна апнея, хъркане и проблеми със съня | Лошо храносмилане, подуване и киселини | Заболяване на бъбреците, черния дроб и жлъчката | Остеопороза, ревматизъм, артрит, подагра | Ендокринни и менопаузни оплаквания | Сексуални проблеми, напр. еректилна дисфункция | Нередовна и болезнена менструация | Трудност при зачеването | Проблеми при бременност | Алергии и кожни заболявания | Депресия, умора и липса на мотивация | Вина, срам и ниска самооценка | Социална изолация и много други… - - Това страдание може да бъда избегнато. Стопяването на вредната мазнина се случва с лекота когато дадем на тялото онова, от което се нуждае, за да финкционира оптимално. Защо се отслабва лесно с Метаболитен Баланс?
Метаболитен Баланс® е хранителна програма, подобряваща протичането на метаболитните процеси в тялото. А именно – ефективната и улеснена преработка на храната, както и пълноценното й усвояване от организма способстват превръщането на хранителните вещества в енергия и важен градивен блок за организма. Посредством това е възможно отшумяването на различни проблеми и доскомфорти, свързани с работата на стомашно-чревния тракт. - - Програмата води до поддържане на добрия алкално-киселинен баланс, което е важна предпоставка за оптимално храносмилане и усвояване на храната без да довежда до повишаване на киселинността и неприятните усещания и действия, които могат да бъдат провокирани от това (киселини, рефлукс, коремни болки и дискомфорти). - - Метаболитен Баланс има много силен антивъзпалителен ефект, а голяма част от оплакванията на стомашно-чревния тракт са свързани с възпалителни процеси в организма. Наставката „-ит” в различните заболявания (например колит, гастрит) е знак за наличието на възпаление. - - Подобреното метаболизиране на храната позволява тя да се използва спрямо нуждите на тялото от градивни елементи и енергия, а отпадните продукти са с улеснено изхвърляне от организма. - - Подобрява се процеса на усвояване на храната от тънките черва - способства за непропускливостта на червата. - - Чрез подходящо хранене се стимулира отделянето на необходимите ензими за преработка на храната, както и създава необходимата среда за това. - - Обичайно настъпват подобрения в процеса на дефекация. При трудно изхождане се подобрява перисталтичния рефлекс и се улеснява редовното и по-лесно ходене до тоалетна, а при диария се стопират излишните изхождания и се връща нормалния начин, по който е здравословно да изглеждат изпражненията. Дефекацията се подпомага още и чрез приема на полезни мазнини и омега мастни киселини в програмата, адекватната хидратация и приема на подходящи видове дълговерижни въглехидрати, съдържащи достатъчно количество фибри. - - Метаболитен Баланс подобрява микробиома – подхранват се добрите бактерии в чревната флора. - - При участие в програмата се добива знание за подходящите количества, комбинации и навици на хранене, които предотвратяват тежестта и дискомфорта по време на и след хранене. - - Преяждането, което е чест причинител на стомашни дискомфорти, значително намалява или изчезва като хранително поведение, заради оптималното протичане на биохимичните процеси, подобряването на въглехидратната обмяна и нормализиране размерите на стомаха.
Метаболитен Баланс може да спомогне за естественото успокояване на кожата и отшумяване на кожните проблеми, тъй като подпомага хормоналната регулация, хидратацията, ефективната детоксикация на тялото по правилен път и има силен противовъзпалителен ефект. - - Високият инсулин и висцералната мастна тъкан водят до повишено отделяне на провъзпалителни медиатори, което може да е в основата на кожните проблеми. Програмата подпомага поддържането на ниска инсулинова реакция и изчистването на абдоминалната мазнина, която е генератор на възпаление. - - Хормоналният дисбаланс също е честа причина за поява на кожни проблеми и раздразнения. Един от ефектите на програмата е подпомагане на хормоналната регулация, вследствие на което се наблюдават и подобрения и при кожата. - - Натрупването на токсини в тялото също често се явява важен фактор при кожни проблеми. Плавната и ефективна детоксокация с програмата позволява своевременно изхвърляне на токсините по оптимален път. - - Алергичната реакция също често резултира в кожен проблем. След сложния биохимичен анализ, върху който се базира изготвянето на програмата може да се изключат първичните алергени, което да доведе до подобряването на вторични алергични реакции, а респективно с това и подобряване вида на кожата. - - Дехидратацията е друг масов проблем, който може да влоши състоянието на кожата. Тук е важно да се отбележи, че пиенете на вода НЕ винаги означава добра хидратация! Затова е необходимо и поддържането на добър електролитен баланс, за да може водата да влезе в клетката и да я хидратира. Чрез балансирано хранене, прием на подходящото количество вода и електролити програмата спомага предотвратяването на дехидратацията, което е важно както за цялото тяло, така и за кожата в частност. - - Добрият вид и еластичност на кожата зависят и от приема на важни хранителни вещества, особено полезни мазнини и пълноценни протеини. Именно такива са част от включените във всеки индивидуален хранителен режим.
При изследване на жени с претърпяна операция заради тумор в гърдата, прилагащи Метаболитен Баланс, се установяват намалени стойности на туморни маркери. - - Също така при тази диагноза свиването на абдоминалната мастна тъкан с метаболитната програма регулира по естествен начин производството на естроген, така че да не се произвежда в прекомерно количество и от нея. Това е така защото естрогенът е един от хормоните, който може да се произвежда в прекомерни количества от натрупаната около корема мазнина. - - Раковите клетки се хранят предимно с глюкоза, а Метаболитен Баланс я поддържа в ниски и стабилни стойности, наред с нивата на инсулин. - - Програмата има силен антивъзпалителен ефект, а потискането на производството на провъзпалителни медиатори е важно след всякакво онкологично заболяване. - - Поддържането на добър алкално-киселинен баланс на организма, което се постига при подходящо хранене, също е важна част от оздравителния процес. - - Подобреното храносмилане и усвояване при Метаболитен Баланс спомага и за улеснена детоксикация на тялото и го подхранва с антиоксидантни храни, които да помагат за по-лесното изчистване от свободни радикали. - - Подобрява се и работата на стомашно-чревния тракт, което води и до повишаване на имунитета и адекватен имунен отговор. За това помага и подобряването на чревната флора чрез подхранването на добрите бактерии в организма.
Отслабни с лекота!За Тонус и КрасотаМенопауза

Благодарим Ви за интереса!

Запишете се за безплатна консултация!

 

Позвънете ни на 0885 359 004

или се свържете с нас чрез контактната ни форма.

 

По време на тази безплатна консултация

ще Ви разкажем за ползите от Метаболитен Баланс,


ще обсъдим Вашите цели и нужди,


ще отговорим на въпросите Ви и


ще преценим дали Метаболитен Баланс е подходящ за Вас!