Независимо проучване за оценка на ефективността на Метаболитен Баланс

Убедени в ефективността на нашата хранителна концепция, участвахме в независимо научно проучване за оценка на Метаболитен Баланс.

Изследването е извършено в сътрудничество с Катедрата по управление на качеството и социалната медицина в Медицинския център на университета „Алберт Лудвиг”, Германия. Изследването е публикувано през декември 2010 г. в престижното списание „Journal of Nutrition and Metabolism”. 

Изследването доказва, че Метаболитен Баланс е изключително ефективна хранителна програма, която има извънредно положителен ефект върху качеството на живот.

Резултатите от проучването ясно показват, че с Метаболитен Баланс наднорменото тегло може ефективно да бъде намалено и да се поддържа в дългосрочен план. Учените установяват и значително подобрение на кръвните стойности на участниците в изследването. Освен това участниците заявяват значително подобрение на качеството им на живот.

Устойчиво подобряване на качеството на живот

Широко признати критерий за успеваемост на хранителна програма са 1) намаляване на теглото на участниците с поне 5%, и 2) задържането му в продължение на поне една година.

С Метаболитен Баланс 62,5% от участниците редуцират теглото си с поне 5%.

Нещо повече, цели 31,1% от участниците го редуцират с над 10% и го задържат в продължение на 1 година!

Ясно разпознаваем: Положителни промени в здравето и качеството на живот

Оценката на резултатите от изследването включва положителните промени в кръвните стойности във връзка със загубата на тегло. Коментарите на участниците относно повишеното им качество на живот също са от значение.


В началото на проучването само 38% от участниците са посочили, че качеството им на живот не е било ограничено по никакъв начин (нормални стойности в Германия: 75%). Много от участниците се оплакват от тежки физически увреждания. След една година качеството им на живот е значително подобрено: 68% от тях са доволни от сегашния си живот.

В началото на проучването 27% от участниците съобщават за сериозни здравословни проблеми. Една година по-късно процентът е спаднал до 11,3.

Метаболитен Баланс и метаболитен синдром

Друг резултат от изследването показва, че промяната в начина на хранене с Метаболитен Баланс значително подобрява симптомите на метаболитния синдром (наднормено тегло, диабет, хипертония и нарушен метаболизъм на липидите). Сред участниците в изследването с метаболитен синдром, една година след участието в програмата 76% от тях вече не отговарят на диагностичните критерии.

С лекота към повече здраве и енергия

Научно обоснована хранителна програма.

Проектирана да отговори на Вашите индивидуални нужди.

Научете:

  • Кои са оптималните за Вас храни?
  • Как да ги комбинирате и в какви количества?
С Метаболитен Баланс ® регулирането на телесното тегло се постига здравословно, естествено и без ефект на бумеранг, защото тялото се връща в състояние на метаболитен и хормонален баланс. - - Подобряването на въглехидратната обмяна и хормоналната регулация довеждат до естествено, здравословно и трайно редуциране на мазнини. - - Основният принцип, по който това се случва е не ограничаването от важни за тялото хранителни вещества (гладуване, изключване на цяла група храни завинаги), а точно обратнотото – чрез осигуряване на всичко необходимо за пълноценното функциониране на организма. По този начин, чрез попълване на дефицитите, изхвърляне на излишъците и оптмизиране на метаболизма, тялото самостоятелно започва да се изчиства от онова, което му пречи да функционира балансирано. А именно – излишна мастна тъкан, токсини, водна задръжка. - - Така се стимулира и изчистването на висцералната мастна тъкан – единствената опасна мазнина в тялото! - - Изчистването й е изключително важно, защото: - с нарастването си тя затруднява нормалното функциониране на вътрешните органи и се превръща в отделна жлеза в човешкото тяло, която синтезира редица хормони с негативен ефект; - може да доведе до възникването/поддържането на хронични възпаления в тялото, които са в основата на много заболявания, тъй като от там се секретират множество провъзпалителни медиатори; - намалява броя на инсулиновите рецептори и панкреаса се затруднява с производството на необходимото количество инсулин, което да поддържа оптимални нивата на глюкоза в организма – така може да се стигне до Инсулинова резистентност и Диабет тип 2. - - Оптималното количество и вид мазнини, препоръчани в програмата, спомагат за изчистването на тези, които са излишни, като в същото време обезпечават тялото с такива, които са му необходими като градивен материал и енергиен доставчик.
Ако гладът е основно провокиран от нарушение във въглехидратната обмяна, неправилно хранене до момента (неподходяща честота, количества, комбинации, пропорции, вид храна) и/или хранителни дефицити/излишъци в организма, шансът да се повлияе положително от програмата Метаболитен Баланс е много голям. - - Ето и някои от основните причини това да е така: - - Един от основните фокуси на действие на Метаболитен Баланс е поддържането на стабилни нива на кръвна захар и ниска инсулинова реакция. Това подобрява въглехидратната обмяна в организма и редуцира чувството на глад; - - Всички храни в програмата са с нисък гликемичен товар, тоест предизвикват бавно и плавно покачване на кръвна захар и инсулин, което в допълнение спомага за контрола над глада; - - Програмата включва хранителни „трикове” (правила), подобряващи глюкозния толеранс чрез първоначалното отделяне на антагониста на инсулина – хормона глюкагон. Това помага да имаме засищане с по-малко количество храна за по-дълъг период от време. - - Програмата дава индивидуално подбрани количества, комбинации и пропорции, в добро съотношение между микро- и макроелемнтите. Това осигурява на тялото всичко необходимо, за да функционира оптимално и да ни помогне да си върнем естественото, физиологично усещане за глад и ситост. - - Храните са богати на пълноценни протеини с висока биологична стойност (животински или растителни), полезни мазнини и фибри, които също способстват по-лесното и по-дългосрочно засищане, тъй като и трите играят роля в ефектите от усвояването на въглехидратите. - - Въглехидратите, които са включени в програмата, са индивидуално подбрани и са с дълговерижна структура, която е с по-високо съдържани на амилоза, отколкото амилопектин. Така те се разпадат по-бавно до проста захар в организма и не предизвикват рязко покачване на глюкоза и инсулин, респективно – контролират глада. - - Програмата ще Ви помогне да научите повече за природата на своя глад – дали той е физиологичен или емоционален. - - Също така чрез изчистването на висцералната мастна тъкан: - се нормализира броя на инсулиновите рецептори и се връща адекватния инсулинов отговор, което регулира чувството за глад; - намалява се производството на други хормони и провъзпалителни медиатори, за които се смята, че имат отношение към нарушената глюкозна обмяна (напр. резистин), при която глада е повишен, а засищането затруднено; - намалява/изчезва лептиновата резистентност. Лептинът е хормонът, отговорен за чувствтото ни за ситост. Чрез повишаването на лептиновата чувствителност посредством изпълнението на програмата се стимулира по-бързото засищане с оптималните за нас количества, и то за по-дълъг период от време. - - Понякога нерегулираните нива на стресови хормони могат по различни пътища да повишат глада. Метаболитен Баланс спомага за понижаване секрецията на стресови хормони и повишаване на т.нар. хормон на щастието – Серотонин.
Доволни клиентиПри ЗаболяванияМенопауза

Йо-йо ефект

Кой не е чувал за него, страховитият йо-йо ефект. Подложили сте се на рязка диета, гладували сте няколко дена, редуцирали сте няколко килограма. След това отново се връщате към нормалния си начин на хранене и кантарът показва дори повече, отколкото преди да започнете диетата. Диетолозите наричат това йо-йо ефект. Разберете как да отслабнете и да избегнете йо-йо ефекта с научната метаболитна програма.

Благодарим Ви за интереса!

Запишете се за безплатна консултация!

 

Позвънете ни на 0885 359 004

или се свържете с нас чрез контактната ни форма.

 

По време на тази безплатна консултация

ще Ви разкажем за ползите от Метаболитен Баланс,


ще обсъдим Вашите цели и нужди,


ще отговорим на въпросите Ви и


ще преценим дали Метаболитен Баланс е подходящ за Вас!