В началото на 80-те години на миналия век, когато д-р Улф Фунфак пише докторат в Свободния университет в Берлин, докато света на медицината е в преход. Д-р Кристиан Барнард току-що е бил международно признат за извършването на първата сърдечна трансплантация в света. По онова време д-р Фунфак работи по дисертация на тема „Затлъстяване в детска възраст”. Вместо да поставя въпроса „Как мога да лекувам болести или да заменя болни органи?”, д-р Улф Фунфак посвещава целия си живот на идеята как да остане в добро здраве. След като работи в кардиологична клиника в Берлин в продължение на 10 години, той се премества със семейството си в Исен в подножието на Алпите. Тук той започва своя собствена медицинска практика. Д-р Улф Фунфак започва да забелязва, че редица от пациентите му наддават на тегло. В същото време той наблюдава влошаване както на кръвните показатели на пациентите си, така и на качеството им на живот. Той лекува всичките си пациенти с най-модерните методи на лечение, достъпни в световен мащаб в хранителната медицина. Тези методи обаче са работили само в краткосрочен план. Той също започва да забелязва, че и той наддава на тегло и че стойностите на кръвта му се влошават.

По това време съпругата му - Бриджит Фунфак, се обучава за натуропат. Тя дава на д-р Фунфак нови виждания, като например теорията, че всички телесни процеси трябва да се разглеждат като индивидуални такива, които са повлияни от множество фактори. Те започват да обменят информация и да експериментират, за да видят как малките промени в собствените им навици могат да окажат влияние върху здравето им. В разработването на новите си теории те въвеждат друг експерт, сестрата на Бриджит Фунфак, Силвия Бюркли. Като хранителен инженер тя разглежда храните и техните ефекти от различна гледна точна.

Тези събития поставят началото на Метаболитен Баланс. Силвия Бюркли класифицира всички храни според техните компоненти. Тримата основатели дискутират и преразглеждат оценките си и накрая проверяват точността на методите си, като тестват хранителните си планове върху себе си. Скоро всички искат да участват в тази успешна хранителна програма и Метаболитен Баланс става добре познат в и около Исен. За кратко време обемът от работа става толкова голям, че основателите разработват програма, която да им позволи да създават индивидуалните хранителни планове в по-голям мащаб. Двойката се сприятелява с лекари и натуропати, които им помагат да ръководят нарастващия списък с клиенти. Така се ражда Метаболитен Баланс.

Софтуерната програма е базирана на международна база на храните и включва над 400 храни. Около резултатите от многобройни медицински изследвания, лични изследвания и опит са разработени принципите на Метаболитен Баланс. Тази комплексна програма непрекъснато се усъвършенства и регулира, за да отразява текущите проучвания.

Днес Метаболитен Баланс е широко разпространен. Той е добре познат в цяла Германия и е спечелил световен интерес. Основната концепция за индивидуалността не се е променила от създаването й. Тази индивидуалност обхваща хранителните планове, личното наблюдение и радостта, която изпитвате, когато успехът на Метаболитен Баланс започне да работи върху Вас.

В България оригиналната програма Метаболитен Баланс се предлага единствено и само от "Радост и Радост": ексклузивен представител на Metabolic Balance Deutschland. www.radostiradost.com Попитайте за своя Персонален Код.