Метаболитен баланс действа изключително бързо и ефективно при менопауза, която погрешно се възприема като нормална и неизбежна.

Ефектите от приложението на програмата Метаболитен Баланс могат да окажат положително повлияване върху редица от най-често срещаните оплаквания по време на перименопаузата.

Метаболитен Баланс стимулира и оптимизира производството на хормоните на младостта

  • Оптимизира се производството на Мелатонин – хормона, отговорен за добрия ни сън, което често довежда до изчезване на смущенията в съня, съпътстващи този период.
  • Оптимизира се производството на DHEA – първичното вещество, от което се образуват мъжките и женските полови хормони. Много е важно в този период да се стимулира естествената му секреция в нормални количества, тъй като често ако храненето не е подходящо е възможно естрогеновите нива много рязко да намалеят и да предизвикат редица проблеми.
  • Стимулира се производството на FOXA 2 – това е хормонът, отговорен за желанието ни за движение. Много жени чувстват липса на енергия, отпадналост и умора през този период, но чрез връщането на адекватните нива от този хормон това би могло да сепромени.
  • Стимулира се и производството на HGH – хормона на растежа, който е хормон на растежа до едно време в нашето тяло, след това се превръща в хормон на младостта. Така се запазва за по-дълго свежия вид и може да се очаква така желания от жените в тази възраст анти-ейджинг ефект.
  • Секрецията на Серотонин  (хормонът на щастието) се повишава, като същевременно се редуцира ендогенното производство на стресови хормони (напр. кортизол), което често довежда до положителна промяна в настроението – то се стабилизира, могат да отпаднат/намалеят резките смени на настроението, както и склонността към депресивност, тревожност, раздразнителност, нервност.

Предменопаузално напълняване

Често преходът към менопауза е свързан с натрупването на 4-5 килограма – обикновено в областта на талията.

Метаболитен баланс действа изключително ефективно в тази ситуация.

Много от жените в този преход страдат от забавен метаболизъм, който довежда до трупане на излишна мастна тъкан (особено опасната абдоминална мастна тъкан) и затруднено изхвърляне на излишни за тялото отпадни продукти (вода, токсини, натрупвания в дебелото черво). 

Освен чрез хормонална регулация Метаболитен Баланс помага за поддържане на оптималното функциониране на метаболизма и чрез процесите на добро храносмилане и усвояване на храната, ефективна детоксикация, изхвърляне на водна задръжка, редуциране на мазнини и поддържане на оптимално тегло.

Остеопороза, горещи вълни, менструация

  • Метаболитен Баланс помага за поддържане на оптималното функциониране на метаболизма чрез процесите на добро храносмилане и усвояване на храната, ефективна детоксикация, изхвърляне на водна задръжка, редуциране на мазнини и поддържане на оптимално тегло.
  • Много от жените в този преход страдат от забавен метаболизъм, който довежда до трупане на излишна мастна тъкан (особено опасната абдоминална мастна тъкан) и затруднено изхвърляне на излишни за тялото отпадни продукти (вода, токсини, натрупвания в дебелото черво).
  • Хормоналната регулация спомага за поддържането на по-добри естрогенови нива, което подпомага и усвояването на Калций - важен момент за превенция срещу появата или задълбочаването на Остеопороза, която се появява при редица жени в период на менопуза и пременопуза.
  • Метаболитната и ендокринна настройка, както и адекватния прием на подходящи омега-3 мастни киселини спомагат за редуцирането/елиминирането на горещи вълни, нощни изпотявания.
  • Ако менопузата е настъпила по-рано от естественото за тялото е възможно дори връщане на месечния цикъл, наред с отшумяването на другите менопузни оплаквания. Това е така, тъй като понякога се създава сериозен метаболитен и хормонален дисбаланс в организма, породен от неподходящо хранене. Често формирането на дефицити и излишъци от вещества стимулира подобна реакция.

Намерете консултант близо до Вас

За повече информация или консултация,

 

моля, запишете се ПРЕДВАРИТЕЛНО

като ни се обадите на 0885 359 004,

или ни пишете на info@radostiradost.com.

Благодарим Ви за интереса!