Метаболитен баланс действа изключително бързо и ефективно при менопауза, която погрешно се възприема като нормална и неизбежна.

Ефектите от приложението на програмата Метаболитен Баланс могат да окажат положително повлияване върху редица от най-често срещаните оплаквания по време на перименопаузата.

Метаболитен Баланс стимулира и оптимизира производството на хормоните на младостта

  • Оптимизира се производството на Мелатонин – хормона, отговорен за добрия ни сън, което често довежда до изчезване на смущенията в съня, съпътстващи този период.
  • Оптимизира се производството на DHEA – първичното вещество, от което се образуват мъжките и женските полови хормони. Много е важно в този период да се стимулира естествената му секреция в нормални количества, тъй като често ако храненето не е подходящо е възможно естрогеновите нива много рязко да намалеят и да предизвикат редица проблеми.
  • Стимулира се производството на FOXA 2 – това е хормонът, отговорен за желанието ни за движение. Много жени чувстват липса на енергия, отпадналост и умора през този период, но чрез връщането на адекватните нива от този хормон това би могло да се промени.
  • Стимулира се и производството на HGH – хормона на растежа, който е хормон на растежа до едно време в нашето тяло, след това се превръща в хормон на младостта. Така се запазва за по-дълго свежия вид и може да се очаква така желания от жените в тази възраст анти-ейджинг ефект.
  • Секрецията на Серотонин  (хормонът на щастието) се повишава, като същевременно се редуцира ендогенното производство на стресови хормони (напр. кортизол), което често довежда до положителна промяна в настроението – то се стабилизира, могат да отпаднат/намалеят резките смени на настроението, както и склонността към депресивност, тревожност, раздразнителност, нервност.

Предменопаузално напълняване

Често преходът към менопауза е свързан с натрупването на 4-5 килограма – обикновено в областта на талията.

Метаболитен баланс действа изключително ефективно в тази ситуация.

Много от жените в този преход страдат от забавен метаболизъм, който довежда до трупане на излишна мастна тъкан (особено опасната абдоминална мастна тъкан) и затруднено изхвърляне на излишни за тялото отпадни продукти (вода, токсини, натрупвания в дебелото черво). 

Освен чрез хормонална регулация Метаболитен Баланс помага за поддържане на оптималното функциониране на метаболизма и чрез процесите на добро храносмилане и усвояване на храната, ефективна детоксикация, изхвърляне на водна задръжка, редуциране на мазнини и поддържане на оптимално тегло.

Остеопороза, горещи вълни, менструация

  • Метаболитен Баланс помага за поддържане на оптималното функциониране на метаболизма чрез процесите на добро храносмилане и усвояване на храната, ефективна детоксикация, изхвърляне на водна задръжка, редуциране на мазнини и поддържане на оптимално тегло.
  • Много от жените в този преход страдат от забавен метаболизъм, който довежда до трупане на излишна мастна тъкан (особено опасната абдоминална мастна тъкан) и затруднено изхвърляне на излишни за тялото отпадни продукти (вода, токсини, натрупвания в дебелото черво).
  • Хормоналната регулация спомага за поддържането на по-добри естрогенови нива, което подпомага и усвояването на Калций - важен момент за превенция срещу появата или задълбочаването на Остеопороза, която се появява при редица жени в период на менопуза и пременопуза.
  • Метаболитната и ендокринна настройка, както и адекватния прием на подходящи омега-3 мастни киселини спомагат за редуцирането/елиминирането на горещи вълни, нощни изпотявания.
  • Ако менопузата е настъпила по-рано от естественото за тялото е възможно дори връщане на месечния цикъл, наред с отшумяването на другите менопузни оплаквания. Това е така, тъй като понякога се създава сериозен метаболитен и хормонален дисбаланс в организма, породен от неподходящо хранене. Често формирането на дефицити и излишъци от вещества стимулира подобна реакция.

Благодарим Ви за интереса!

Запишете се за безплатна консултация!

 

Позвънете ни на 0885 359 004

или се свържете с нас чрез контактната ни форма.

 

По време на тази безплатна консултация

ще Ви разкажем за ползите от Метаболитен Баланс,


ще обсъдим Вашите цели и нужди,


ще отговорим на въпросите Ви и


ще преценим дали Метаболитен Баланс е подходящ за Вас!