Metabolic Balance GmbH & Co. KG е създаден от д-р Улф Фунфак, лекар по вътрешни болести и хранителна медицина, в сътрудничество с г-жа Силвия Бюркли, хранителен инженер. Metabolic Balance GmbH  е разработен за лекари, натуропати, диетолози и спортни инструктори. Metabolic Balance GmbH  не е медицинско заведение.

Екипът на Metabolic Balance GmbH & Co не дава медицински съвети и не поставя диагнози. Те могат да Ви предоставят съвети относно правилното и здравословно за Вас хранене. Информацията от Metabolic Balance® не трябва да се счита за заместител на медицинските съвети, диагнози и терапии, дадени от лекар.

Бременни и кърмещи майки не могат да участват в програмата. Хора с тежки бъбречни заболявания или чернодробна недостатъчност, също. Не може да бъде създаден хранителен план, ако има съмнение за сериозно заболяване, свързано с кръвните изследвания.

(В случай, че сте поставени под медицинско лечение и Вашият лекар е препоръчал дадена диета или приемате лекарства поради заболяване, е необходимо да се консултирате с Вашия лекар за участието си в Метаболитен Баланс®.)