Кръвни стойности и това, което разкриват

Всеки човек е уникален. Следователно храната и метаболизмът също се различават при всеки. Стойностите на кръвта се използват за анализ на здравето и установяване на недостиг или излишък на хранителни вещества.

Трудно е да бъдат разбрани различните кръвни стойности от непрофесионалисти. За Метаболитен Баланс задълбоченият анализ на кръвта е незаменим инструмент. Благодарение на него метаболизмът влиза в равновесие и се поддържа неговият баланс.

Ето защо създадохме за Вас доклад на тема „Кръвни стойности и какво разкриват те”, който можете да изтеглите безплатно.

В доклада са обяснени: важни кръвни стойности в детайли – левкоцити – еритроцити – кръвна захар (глюкоза) – холестерол – пикочна киселина – хемоглобин – хематокрит – стойности на MCV – стойности на MCH.

Ще получите нашия доклад: „Кръвни стойности и какво разкриват те” напълно безплатно. Въведете имейл адреса си сега и ще Ви изпратим връзката за изтегляне на книгата. Заявете сега!

5 причини, поради които трябва да прочетете този изключителен доклад:

 • Научавате кои кръвни стойности се оценяват в анализа на кръвта и какво показват те за здравословното Ви състояние.
 • Ще научите как можете да подобрите устойчиво кръвните си показатели чрез храната.
 • Ще разберете как можете да предотвратите свързани с начина на хранене заболявания като диабет тип 2 или метаболитен синдром.
 • Ще разберете как метаболизмът може да бъде повлиян неблагоприятно със „здравословна диета”.
 • Ще разберете как можете да поддържате кръвните си стойности в здравословни граници с помощта на програмата Метаболитен Баланс.

Поглед към доклада „Кръвни стойности и какво разкриват те”

Устойчиво подобряване на симптомите на разпространени заболявания като диабет чрез подходящо хранене

Цифрите са плашещи: около 415 милиона души по света (приблизително 8,9 % от населението) страдат от диабет. Само в Германия са засегнати около 7 милиона души и тенденцията е към увеличаване на боря им.

Над 90% от хората с диабет страдат от „придобитата” форма на диабет (захарен диабет тип 2). Основната причина за това е нездравословният начин на хранене, придружен от затлъстяване и липса на физическа активност. С помощта на здравословно, адаптирано към индивидуалния метаболизъм хранене, симптомите на диабет могат да бъдат облекчени. А нуждата от изкуствено снабдяване с инсулин - значително намалена.

Искате да научите повече за „Диабет и нивата на инсулин”? Изтеглете безплатно нашия доклад „Кръвни стойности и какво разкриват те”. Въведете своята електронна поща.

Холестерол – изходен материал за основните вещества

В доклада ни „Кръвни стойности и какво разкриват те” ще откриете допълнителна полезна информация за холестерола.

Въведете Вашия имейл и ще получите съобщение с връзка, за да изтеглите нашия доклад.

Ако концентрацията на холестерол в кръвта е твърде висока, това може да доведе до атеросклероза (запушване на кръвоносните съдове) и в дългосрочен план до инфаркт или инсулт.

В същото време от холестерола се синтезират някои хормони, като например половите хормони. Той участва в производството на жлъчните киселини за разграждане на мазнините от храната. От холестерола се синтезира витамин D. Той е есенциален за човешкия организъм и се доставя на тялото от една страна чрез храната, а от друга чрез собствения му синтез.

Подходящият начин на хранене поддържа нивата на холестерол в баланс.

Пикочна киселина - причини за повишени нива в кръвта

Пикочната киселина е крайният продукт на пуриновия метаболизъм. Тя е метаболитен продукт, от който тялото не се нуждае. Тя се екскретира до голяма степен чрез бъбреците, но и през червата.

Причини за повишени нива на пикочна киселина в кръвта (хиперурикемия):

 • повишен прием на пурини с храната (например вътрешни органи)
 • нарушена екскреция
 • увеличено вътрешно производство поради клетъчно разпадане или преобразуване
 • медикаменти (например антихипертензивни средства)
 • бъбречни заболявания
 • алкохолизъм
   

Често повишеното ниво на пикочна киселина в кръвта се причинява от прекомерен прием на пурини с храната. Въпреки това по-голямата част от пикочната киселина в организма се свързва с разграждането на протеини от мускулната тъкан.

Следователно е необходимо внимателна проверка на стойностите на пикочната киселина. Необходимо е да се вземат предвид всички фактори, които могат да бъдат регулирани с помощта на хранителна програма.

Искате ли да разберете повече за пикочната киселина? Нашият доклад „Кръвни стойности и какво разкриват те” Ви предоставя допълнителна информация по този въпрос. Вземете сега!

Метаболитен Баланс

Метаболитна програма, базирана на кръвен анализ

Вече със сигурност знаете, че задълбоченият анализ на кръвните стойности винаги е полезен, за да може да се направи надежден извод за метаболизма на човека. Метаболитен Баланс държи на това в продължение на много години.

Във видеото ще научите защо лабораторните стойности са от такова съществено значение като основа за създаване на индивидуален хранителен план.

Убедете се сами в ефективността на Метаболитен Баланс. Започнете днес живот, пълен със здраве и жизненост!