Научно обосновано

Независимо проучване за ефективността на Метаболитен Баланс

Убедени сме в ефективността на нашата хранителна концепция. Ето защо участвахме в научно проучване за оценка на метаболитната програма Метаболитен Баланс.

Изследването е публикувано през декември 2010 г. в списание „Journal of Nutrition and Metabolism” и показва, че програмата Метаболитен Баланс е изключително ефективна програма за отслабване, която има положителен ефект върху качеството на живот. Изследването е извършено в сътрудничество с Катедрата по управление на качеството и социалната медицина в Медицинския център на университета „Алберт Лудвиг”.

Резултатите от проучването ясно показват, че с Метаболитен Баланс наднорменото тегло може ефективно да бъде намалено и да се поддържа в дългосрочен план. Учените установиха и значително подобрение на кръвните стойности на участниците в изследването. Освен това участниците заявяват значително подобрение на качеството им на живот.

За повече информация можете да се свържете с нашите ексклузивни партньори в България "Радост и Радост": www.radostiradost.com

 

Устойчиво подобряване на качеството на живот

Широко признат критерий за успеха на програма за отслабване е намаляване на теглото на участниците с поне 5% и задържането му в продължение на поне една година.

С Метаболитен Баланс 62,5% от участниците редуцират теглото си с поне 5%. Нещо
повече, цели 31,1% го редуцират с над 10% и го задържат в продължение на 1 година!

Ясно разпознаваем: Положителни промени в здравето и качеството на живот

Оценката на резултатите от изследването включва положителните промени в кръвните стойности във връзка със загубата на тегло. Коментарите на участниците относно повишеното им качество на живот също са от значение.
В началото на проучването само 38% от участниците са посочили, че качеството им на живот не е било ограничено по никакъв начин (нормални стойности в Германия: 75%). Много от участниците се оплакват от тежки физически увреждания. След една година качеството им на живот е значително подобрено: 68% от тях са доволни от сегашния си живот. В началото на проучването 27% от участниците съобщават за сериозни здравословни проблеми. Една година по-късно процентът е спаднал до 11,3.

За повече информация можете да се свържете с нашите ексклузивни партньори в България "Радост и Радост": www.radostiradost.com

Метаболитен Баланс и метаболитен синдром

Друг резултат от изследването показва, че промяната в начина на хранене с Метаболитен Баланс значително подобрява симптомите на метаболитния синдром (наднормено тегло, диабет, хипертония и нарушен метаболизъм на липидите). Сред участниците в изследването с метаболитен синдром, една година след участието в програмата 76% от тях вече не отговарят на диагностичните критерии.

За повече информация можете да се свържете с нашите ексклузивни партньори в България "Радост и Радост": www.radostiradost.com