Рестартирайте метаболизма си

Готови ли сте да се храните здравословно, да балансирате метаболизма си и да подобрите качеството си на живот?

Различните хранителни фактори (прием на твърде много въглехидрати, преработена храна и много други) могат да изкарат метаболизма от равновесие. С хранителната програма Метаболитен Баланс Вие връщате метаболизма си в изходното му здравословно положение.

По този начин дори свързаните с храненето заболявания могат да се подобрят. Качеството Ви на живот също, разбира се. Защото ако не се чувствате добре или усещате липса на енергия, тогава се засяга целият Ви живот, включително и социалният.

За повече информация можете да се свържете с нашите ексклузивни партньори в България "Радост и Радост": www.radostiradost.com

 

Нуждите на метаболизма: ензими и хормони

Метаболизмът се регулира от ензими и хормони. Те контролират жизнените функции на организма. Ензимите действат като катализатори, те активират телесните функции и участват в химичните процеси на преобразуване. Хормоните, които се произвеждат от жлезите на тялото, като инсулина например, са отговорни за цялостното управление на енергията в организма.

За изграждането на ензимите и хормоните са необходими градивни елементи, които се набавят от храната. Ако необходимите хранителни вещества не се доставят или се доставят, но не в подходящите количества, метаболизмът лесно може да се дисбалансира. Това може да доведе не само до наднормено тегло, а и до развитието на заболявания. Това са така наречените метаболитни заболявания, като например диабет тип 2.

Правилното хранене е основният елемент за регулиране нивата на ензимите и хормоните – точно тук идва индивидуалната хранителна програма Метаболитен Баланс. Всеки човек е индивидуален. Кръвният анализ и Вашето здравословно състояние, комбинирани с експертиза за въздействието на различните храни върху организма, са в основата на Метаболитен Баланс. Така давате на тялото си храната, от която то наистина се нуждае. Това възстановява баланса на метаболизма по естествен начин.

За повече информация можете да се свържете с нашите ексклузивни партньори в България "Радост и Радост": www.radostiradost.com